HAULE – De politie heeft in december met de aanhouding van een 50-jarige inwoner van Groningen een bedrijfsinbraak en een fietsendiefstal opgelost. Daarnaast wordt de man ervan verdachte diezelfde nacht een inbraak in een woning te hebben gepleegd samen met een nog onbekende andere man.

In de nacht van 11 op 12 december vond een bedrijfsinbraak plaats aan de Dorpsstraat. De beide mannen kwamen de woning, die aan het bedrijf gekoppeld is, binnen door een raam te forceren. Eenmaal binnen liepen de inbrekers de slaapkamer van de bewoners binnen. Toen deze wakker werden sloegen beide mannen op de vlucht en verdwenen op twee klaargezette fietsen.

Doordat de bewoner direct via 1-1-2 de politie belde, kon de 50-jarige verdachte diezelfde nacht op de Bovenweg worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Uit onderzoek bleek dat de fietsen eerder die nacht in Haule waren gestolen. Uit het bedrijf werd een geldbedrag weggenomen.

De verdachte wordt ook verdacht van inbraken gepleegd in een bedrijf aan de Weinterp en een woning aan Klein Groningen in Wijnjewoude in september van dit jaar. DNA sporen wezen uit dat de verdachte met beide inbraken te maken heeft gehad. Tijdens de inbraak werd geld buitgemaakt. Hij zit nog steeds vast.