WASKEMEER – Het onderzoek naar de openlijke geweldpleging die in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juni plaatsvond op een kampeerboerderij in Bakkeveen is afgerond. Tijdens het onderzoek werden vele getuigen gehoord. Tien verdachten, inwoners van Bakkeveen, Wijnjewoude en Waskemeer in de leeftijd van 17 tot 25 jaar, werden aangehouden.
De mannen werden uitgebreid op het politiebureau verhoord, waarna tegen alle tien, waaronder één minderjarige, proces-verbaal werd opgemaakt.

In het pinksterweekend drong een groep jongens de kampeerboerderij binnen. Daarnaast hadden zij met stokken vernielingen gepleegd. Met name het meubilair en een raam moest het ontgelden. Naast de vernielingen sloegen de verdachten een aantal jongens die in een slaapzaal lagen te slapen. Zij werden met stokken geslagen, waarbij ze builen en bloeduitstortingen opliepen. Vijf slachtoffers deden aangifte.