WOLVEGA – Zaterdag 1 Oktober werd er aan de Grafietstraat in Wolvega de nieuwe brandweerkazerne van de brandweer Wolvega geopend. In maart dit jaar werd het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. De officiĆ«le opening van de kazerne werd door burgemeester Gerard van Klaveren van de Gemeente Weststellingwerf verricht.

Na een korte show wat gepaard ging met vlammen en vuurwerk konden de belangstellende een kijkje nemen in de nieuwe brandweerkazerne van het korps van Wolvega. Aansluiting aan de opening hield het korps van Wolvega een open dag. Aan het begin van de middag werd door het korps van Oosterwolde een demonstratie gegeven.

Ook waren de Crashtender van Luchtmacht basis in Leeuwarden en de traumahelikopter van het UMCG te bezichtigen. De bouw van de kazerne heeft ruim 1,1 miljoen gekost.