OLDETRIJNE – De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag in samenwerking met de “Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit” in actie gekomen omdat het vermoeden bestond dat op de Linde nabij Oldetrijne illegaal op paling werd gevist.

Toen de controleurs arriveerden zagen ze twee mannen op het water druk bezig om dobbers, zogenaamde aaldoggers, uit het water te halen. Toen de twee mannen van 74 en 39 jaar uit Zandhuizen aan wal kwamen hadden zij in totaal 19 dobbers bij zich en één paling. De dobbers en paling werden in beslag genomen, waarna de paling weer werd teruggezet in het water.

De mannen hadden geen vergunning om met aaldoggers te mogen vissen en ze kregen hiervoor dan ook een bekeuring. Tevens waren zij met aalvistuigen aan het vissen tijdens het aalvangstverbod en hadden zij een paling gevangen en voorhanden. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt omdat dit een misdrijf is.

Tevens kreeg de 39-jarige man nog een bekeuring omdat hij twee hengels op de steiger had liggen, waarvan één was geaasd met een levend visje. Het vissen met aaldoggers is in Fryslân alleen maar toegestaan voor beroepsvissers. Tevens is het aalvangstverbod momenteel ook van kracht, reden genoeg om hier aandacht aan te besteden.