HAULE – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en voor de plaats verlaten van een ongeval. Agenten kregen rond 02.15 uur een melding van een aanrijding die plaats had gevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen op de Tonckensweg waarbij de bestuurder van een personenauto weg was gereden. In het onderzoek troffen de agenten de betrokken auto aan in de Zonnedauwstraat in Haulerwijk. Vervolgens werd de verdachte in zijn woning aangehouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar weigerde hij alle medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef.Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor de plaats verlaten van een ongeval. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 24 uur.