OOSTERWOLDE – Donderdagochtend omstreeks 06.00 uur brak er brand uit in de busremise van Qbuzz aan de Drie Stellingenweg in Oosterwolde. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een kachel van een bus, die buiten de remise stond. Het vuur sloeg over naar vier andere bussen en de wasstraat. De bussen gingen verloren, de wasstraat werd zwaar beschadigd.

Omwonende hoorden ook enkele explosies. Dit waren waarschijnlijk ontploffende banden van de bussen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden. Deze liepen alleen wat rookschade op.

Rond 7.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweerleiding schaalde de brand vrijwel direct op van middel naar grote brand. Korpsen uit Oosterwolde, Appelscha en Veenhuizen bestreden de brand. De hoogwerker uit Drachten werd om assistentie gevraagd, maar hoefde niet in actie te komen. De dienstregeling van Qbuzz loopt door de brand vertraging op. Naar de exacte oorzaak van de brand doet de politie nog onderzoek.