OOSTERWOLDE – De politie stelt een onderzoek in naar de pinpas fraude die op dinsdag 8 november rond 11.30 uur plaats vond bij een geldautomaat aan de Stationsstraat in Oosterwolde. Een 80-jarige inwoonster van Oosterwolde pinde geld en terwijl ze nog bij de geldautomaat stond werd ze aangesproken door een man die haar vroeg of de 20,- euro die achter haar op straat lag, misschien van haar was. De vrouw was hierdoor afgeleid en gaf aan dat het geld niet van haar was. Toen ze weg wilde lopen attendeerde de man haar er op dat ze haar bankpas mee moest nemen die nog in de geldautomaat zat.

De 80-jarige liep bij de geldautomaat vandaan maar vertrouwde het niet en ging de bank binnen. Hier bleek dat haar bankpas omgewisseld was voor een andere, gestolen, bankpas. Met haar eigen bankpas was inmiddels gepind en er was een groot bedrag van haar rekening afgeschreven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de hieronder afgebeelde man (her)kennen of die weten waar hij verblijft.

Kijk uit naar deze man en bel bij bij aantreffen 1-1-2!

Heeft u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.
Wilt u liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.
Wilt u liever contact met de Criminele Inlichtingen Eenheid, bel dan met telelefoonnummer 088 – 1673775.