HAULERWIJK – De politie heeft vrijdagmiddag na een anonieme tip aan de Hoofdweg Boven in Haulerwijk een hennepplantage opgerold. In de hennepkwekerij werden meer dan 500 planten aangetroffen. De 62-jarige bewoner (Amerikaanse nationaliteit) van het pand is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man voor nader onderzoek ingesloten. Tevens werden drie auto’s en een tv in beslag genomen. Dit omdat het vermoeden bestond dat die met de opbrengst van kwekerij waren gekocht.

De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij en bekijkt ook of er sprake is van diefstal van stroom.

Aanpak hennepteelt in Fryslân
De politie Fryslân pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook nog onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft, en dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen zijn eigendommen in beslag worden genomen.