FRYSLAN – Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van politie Fryslân organiseert woensdag 18 januari een twitterspreekuur over verkeer. De regionale verkeerscoördinator geeft antwoord op verkeersvragen die via Twitter binnenkomen. Het VHT is sinds juni 2011 actief op Twitter en telt inmiddels meer dan 4200 volgers. Er wordt vooral over radarcontroles getwitterd, maar ook over bijvoorbeeld alcoholcontroles. Door deze controles actief te benoemen verwacht het VHT de verkeersveiligheid in de provincie nog meer te verhogen. Met het twitterspreekuur wil het VHT haar twitteraccount interactiever maken. Mocht het een succes blijken, dan zal in de toekomst vaker een twitterspreekuur georganiseerd worden.

Twitterspreekuur
Woensdagmiddag kunnen weggebruikers, uiteraard niet tijdens het autorijden, tussen 14.00 en 15.00 uur vragen stellen via @vht_frl. Vermeld hierbij #vhtfrl in je bericht. Vragen die niet direct beantwoord kunnen worden of die een uitgebreidere uitleg vragen zullen op een later moment op www.politie.nl/friesland alsnog behandeld worden.