Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

NOORDWOLDE – De politie heeft dinsdagavond rond 20.15 uur op de Puntersweg een 42-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, bedreiging, belediging en mishandeling. Agenten kregen een melding om naar een aanrijding op de Puntersweg/Westvierdeparten te gaan. Daarbij was de verdachte tegen de achterzijde van een auto aangereden die bestuurd werd door een 55-jarige inwoonster van Noorwolde. Na de aanrijding ging de verdachte er in zijn auto ervandoor, maar botste vervolgens tegen een boom. Daarna kregen de twee ruzie waarbij de verdachte de vrouw bedreigde. De vrouw werd bang en belde haar zoon die direct ter plaatse kwam. Toen de zoon naar zijn moeder liep, kreeg hij van de verdachte een paar klappen in zijn gezicht.

De inmiddels gearriveerde agenten wisten de verdachte, die zich hevig verzette, onder controle te krijgen. Hierbij beledigde hij de agenten diverse malen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse en voor verhoor. Hier blies hij 1120 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast werd hij voor verhoor ingesloten. De slachtoffers deden aangifte.

About Post Author

Geef een reactie