OLDEBERKOOP – De Gemeente Ooststellingwerf zet aankomend weekend een toezichthouder in op de parkeerplaats bij de Delleboersterheide in Oldeberkoop. Zondag verwacht de gemeente namelijk veel wandelaars op de Delleboersterheide. Dit heeft te maken met een tweet en geruchten over koala’s in dit gebied. Een goed moment om uitleg en tips te geven voor preventie van auto-inbraken op de parkeerplaats door de toezichthouder.

Dat er mogelijk koala’s zijn is bijzonder. Zeker omdat er ook wallabies in deze gemeente leven. Wallabies zijn middelkleine kangoeroes die al een aantal jaren bij Makkinga in de bossen te vinden zijn. Deze wallabies zijn ooit in gevangenschap gehouden en ontsnapt. Hoe deze koala in Oldeberkoop is terechtgekomen is onbekend. Wel wordt gewaarschuwd om de dieren niet aan te raken of te voeren.