1 augustus 2021

Automobilist mist bocht en botst tegen boom in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Zondagavond omstreeks 22.25 uur vond er op de Buttinga in Oosterwolde een eenzijdig ongeval plaats. Een 34-jarige automobilist uit Donkerbroek reed op de ventweg van de provinciale weg N381 en reed door een nog onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Naast politie en een ambulance werd ook de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer was de bestuurder al uit het voertuig. De man werd door het aanwezige ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht op verwondingen.

Omdat agenten het vermoeden hadden dat de 34-jarige man onder invloed van drugs en/of medicijnen verkeerde, werd de man overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder viel steeds weg en daarom werd hij uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto van de man werd in beslag genomen vanwege een belastingschuld. Bergingsbedrijf Broekhuizen kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.

Geef een antwoord