APPELSCHA – Donderdagochtend omstreeks 06.20 uur werden politie en een ambulance gealarmeerd voor een ongeval op de N381 ter hoogte van Appelscha. Een 27-jarige inwoner van Smilde gewond raakte hierbij gewond. De man reed in zijn bestelbus toen hij plotseling de macht over het stuur verloor, vermoedelijk veroorzaakt door het afknappen van een wiel van de as. Vervolgens kwam de auto in een naastgelegen sloot terecht.

De oorzaak van het ongeval ligt mogelijk in de oorzaak dat een wiel van as los raakte. Naast een ambulance kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) van het UMCG uit Groningen ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Het slachtoffer werd met hoofd- en been letsel per ambulance overgebracht naar het UMCG. Daar bleken de verwondingen minder ernstig dan deze zich in eerste instantie lieten aanzien. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.