HAULERWIJK – De politie heeft dinsdagavond op de Ter Aardseweg in Assen een 26-jarige inwoner van Diever en een 17-jarige man uit Wilhelminaoord aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De diefstal van het koper vond dinsdagavond rond 19.00 uur plaats bij een bedrijfspand aan de Elleboogsvaart in Haulerwijk.

De eigenaar zag dat de beide verdachten met de diefstal bezig waren en waarschuwde de politie. Nadat de mannen de buit in hun bedrijfsbus hadden geladen, gingen zij er vandoor. De eigenaar bedacht zich geen moment en reed achter de koperdieven aan waarna de mannen konden worden aangehouden.

In de bedrijfsbus werd een groot aantal haspels aangetroffen. De bus met het koper werd in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.