APPELSCHA – Gisteren (zondag) organiseerde de Brandweer IBOW een atb clinic voor brandweermensen van de IBOW. De start was bij fietsenzaak GEAN in Appelscha. Eindpunt was de brandweerkazerne van Appelscha. De clinic werd geleid door Jelmer Pietersma, hij zou de brandweermensen de fijne kneepjes leren van het atb-rijden.

Jelmer Pietersma heeft zijn sporen verdiend in het atb rijden en heel wat overwinningen op zijn naam staan. Jelmer is geboren in Dwingeloo maar nu woonachtig in Nuth. Aan de spuitgasten gaf hij onder meer les in hoe je op verschillende manieren kan remmen. Ook gaf hij oefeningen hoe je de bochten aan moest snijden, hiervoor gebruikte hij bidons waar tussendoor moest worden gefietst.

Na ongeveer 2 uur werd bij de brandweerkazerne van Appelscha de clinic afgesloten met een broodje en een kop soep.