OOSTERWOLDE – De politie hoopt dat de op 12 september omgebrachte Marijke Heijltjes op de laatste dag van haar leven ook nog door anderen is opgemerkt. Dat kan winkelend in Oosterwolde zijn geweest, of rijdend in haar blauwe Kia.

Heijltjes was op 11 september om 16.00 uur bij de vestiging van Stichting Phusis aan de Brink. Voor het pand, dat naast een atelier en winkel De Grietman huisvesting biedt aan zes cliënten van Phusis, parkeerde ze haar blauwe Kia. Daarna ging ze naar binnen om haar avondeten op te halen.

Op bewakingsbeelden van autobedrijf Van der Veen aan ’t Oost is te zien hoe de blauwe Kia even voor vieren vanuit de richting Klazingaweg, waar Heijltjes woonde, over ’t Oost richting de Brink rijdt. De recherche heeft die beelden in beslag genomen en bestudeerd.

Rond 16.00 uur stapte ze bij De Grietman in Oosterwolde binnen. Het keukenpersoneel was echter naar een lezing in Assen. Heijltjes stapte weer in haar auto en reed over ’t Oost terug. Of ze toen naar huis is gegaan staat niet vast. Een uur later keerde ze hoogstwaarschijnlijk terug bij Phusis en haalde haar maaltijd alsnog op. De politie heeft niet kunnen reconstrueren hoe ze vervolgens naar huis is gereden.