OOSTERWOLDE – Uit de woning van de op 11 september vermoorde Marijke Heijltjes zijn geen waardevolle spullen verdwenen. De politie tast nog in het duister naar het motief van het misdrijf. Feit is dat het slachtoffer op zeer gewelddadige wijze van het leven is beroofd. Mogelijk is dat ’s middags voor 18.15 uur gebeurd.

Op dat moment probeerde een familielid tevergeefs Marijke Heijltjes telefonisch te bereiken. ’s Avonds kwam ze tegen haar gewoonte in,niet opdagen bij het Katholieke vrouwengilde in Oosterwolde. Hoe Heijltjes is vermoord, wil de politie nog niet kwijt.
Er wordt gezocht naar zes onbekende mannen die door getuigen in de buurt van de woning of de Klazingaweg zijn gezien.

Op 13 april van dit jaar is in de woning van Heijltjes ingebroken. Zij was toen met vakantie in het buitenland. Bij thuiskomst trof ze braaksporen aan en er was geld gestolen. Of de inbraak met de moord heeft te maken, weet de politie niet. In de afgelopen maanden is er met bijna 200 mensen gesproken om informatie te krijgen over het slachtoffer en de laatste dag dat zij in leven was.