GRONINGEN – Bij een verkeersongeval op de Europaweg in Groningen zijn zaterdagochtend vier mensen gewond geraakt. Een ambulancevoertuig van de post Oosterwolde was onderweg van Appelscha naar het UMCG in Groningen. De chauffeur en twee verpleegkundigen vervoerden een 63-jarige inwoner van Appelscha. De man was eerder die ochtend zwaar gewond geraakt. Hij was in zijn woonplaats aangereden door een vrachtwagen. Door onbekende reden kwam de ambulance in botsing met een personenbusje. Door de klap van de aanrijding belandde de ambulance op zijn kant.

Het zwaar gewonde slachtoffer werd direct met een andere ter plekke gekomen ambulance naar het UMCG gebracht. Daarnaast moesten de verpleegkundigen en de chauffeur van de ambulance mee naar het ziekenhuis voor verdere medische behandeling van hun verwondingen.

De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Hiervoor moeten eerst de betrokken slachtoffers worden gehoord. Beide zwaar beschadigde voertuigen werden afgesleept.