OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdagmiddag bij een doorzoeking van een woning in Oosterwolde een grote hoeveelheid hennep gevonden.

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 51-jarige inwoner van Oosterwolde verrichte de recherche donderdagmiddag twee uitgebreide doorzoekingen in en rond de woning aan de Hooge Esch en de Weidemaad. Bij de doorzoeking aan de Hooge Esch werd een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen. De drugs werden in beslaggenomen. De politie kan op basis van deze vondst nog niet zeggen of de drugs te maken hebben met het dodelijk schietincident.

Bij de doorzoeking in de woning van het slachtoffer aan de Weidemaad werd niets gevonden wat in het belang van het onderzoek kan zijn.

De 29-jarige verdachte zit nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Vandaag zal de rechter-commissaris beslissen of de verdachte terecht vastzit. Het onderzoek is nog in volle gang.