OOSTERWOLDE – De politie vroeg dinsdagavond in het televisie programma “Opsporing Verzocht” aandacht voor de moord op de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde. De man was op 9 januari van dit jaar slachtoffer van een dodelijke schietpartij op de Hooge Esch in Oosterwolde.

[b]Bestelbusjes[/b]
In het televisie programma vroeg de politie wie de bestuurders waren van een zwarte Volkswagen Transporter met een kapotte kap van de linker buitenspiegel en een grijze Volkswagen Caddy met aan de linkerzijde een schuifdeur. Beide voertuigen zijn op de dag van de moord nabij Oosterwolde geflitst.

Ook wil de politie weten wie beide voertuigen op of rondom de dag van de moord in Oosterwolde mogelijk in de omgeving van de Hooge Esch of Weidemaad heeft gezien. Van deze auto’s is nog niet duidelijk of en zo ja, welke rol zij bij deze zaak spelen.

[b]Verdachte[/b]
Ook werd er een foto getoond van een man waar de politie naarstig naar opzoek is in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De politie wil met spoed spreken met mensen die meer over deze man kunnen vertellen, wie hij is en waar hij op dit moment verblijft of de afgelopen tijd is geweest.

[b]Motief[/b]
Het is nog niet bekend wat het motief voor de dood van Henk Eker is, meerdere scenario’s worden onderzocht. Als mensen meer weten over de achtergrond van zijn dood, neem dan contact op met de politie.

Mocht u informatie hebben dan kunt u de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844 of de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) via telefoonnummer 088-1673775.

[photo=Opsporing Verzocht]http://avro.nl/Images/tcm17295499_Large.jpg[/photo][photo=Opsporing Verzocht]http://avro.nl/Images/tcm17295498_Large.jpg[/photo][photo=Opsporing Verzocht]http://avro.nl/Images/tcm17295494_Large.jpg[/photo][photo=Opsporing Verzocht]http://avro.nl/Images/tcm17295496_Large.jpg[/photo] [photo=Opsporing Verzocht]http://avro.nl/Images/tcm17295495_Large.jpg[/photo]