OOSTERWOLDE – Het programma Opsporing Verzocht zal dinsdagavond aandacht besteden aan de fatale schietpartij die op woensdagmiddag 9 januari 2013 op de Hooge-Esch plaatsvond. Daarbij kwam een 51-jarige inwoner van Oosterwolde om het leven. In het onderzoek zijn tot nu toe vier aanhoudingen verricht waarvan een 27-jarige Amsterdammer nog vastzit. Een eerder aangehouden verdachte, een 29-jarige inwoner van Bovensmilde, werd op 21 januari door de Raadkamer in vrijheid gesteld. Hij blijft nog wel verdachte in deze zaak.

Een man en vrouw uit Oosterwolde die dezelfde dag werden aangehouden, werden direct na verhoor in vrijheid gesteld. Zij hadden niets met de zaak te maken.

In het programma zullen onder meer vragen worden gesteld naar aanleiding van getoonde foto’s. Een van de foto’s die zal worden getoond, is van een verdachte waar de politie naar op zoek is. Ook wil de politie graag weten wie de op de foto getoonde auto’s herkend en wie deze die dag in gebruik had. De uitzending begint om 21.30 uur en zal op Nederland 1 te zien zijn. Het programma wordt woensdag 11 april om 12.00 uur herhaald.

Mocht u informatie hebben dan kunt u de politie bellen via telefoonnummer met 0900-8844 of de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) via telefoonnummer 088-1673775.