OLDEBERKOOP – Zondagavond omstreeks 19.00 uur vond er op de Heerenveenseweg vlak voor Oldeberkoop een eenzijdig ongeval plaats waarbij een personenauto bestuurd door een 38-jarige inwoner van Oldeberkoop te water raakte. De man die in de richting van Oldeberkoop reed kwam door een nog onbekende oorzaak met zijn voertuig in de linkerberm terecht. Hier botste het voertuig tegen een boom en schoot vervolgens door de Preenzewiek in.

De brandweer van Oldeberkoop was snel ter plaatse en haalde het slachtoffer uit het voertuig. De man is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis. Daar werd tevens bloed afgenomen van de man in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Het oppervlakte reddingsteam van de brandweer van Jubbega heeft het voertuig onderzocht op meerdere slachtoffers. Bergingsbedrijf Broekhuizen uit Donkerbroek heeft met behulp van de brandweer het voertuig geborgen.