OLDEBERKOOP – Twee brandweermannen kregen zaterdagavond tijdens de korpsavond van de brandweer IBOW een Koninklijke Onderscheiding. De 59-jarige Hendrik Haisma uit Noordwolde en de 53-jarige Hendrikus van der Honing uit Appelscha kregen de onderscheiding opgespeld door burgemeester Oosterman van Ooststellingwerf.

De heer Haisma is meer dan 35 jaar vrijwilliger geweest bij de IBOW met als standplaats Noordwolde. De heer van der Honing is 25 jaar vrijwilliger geweest bij IBOW met als standplaats Appelscha. In die 25 jaar is hij 7 jaar manschap geweest en 18 jaar bevelvoerder. Tevens heeft hij jarenlang in de organisatie gezeten van de Appelschaster Brandweer Survival.

Beide heren hebben zich verdienstelijk ingezet als vrijwilliger ten behoeve van de veiligheid van burgers in de gemeenten Oost- en Weststellingwerf.