OOSTERWOLDE – Zaterdag werd in Oosterwolde de derde editie van de Bevrijdingsronde voor jeugdige wielrenners verreden. Start- en finish van het parcours bevonden zich op de Dertien Aprilstraat. De deelnemers aan de wedstrijd konden zich plaatsen voor het NK voor de jeugd op 8 juni a.s. in het Zeeuws-Vlaamse Philippine.

In totaal verschenen er 238 renners aan de start. De Stellingwervers Björn Hommes uit Appelscha en Rick de Vries uit Wolvega zorgden voor Stellingwerfse successen. Björn Hommes eindigde op een tweede plaats. Rick de Vries wist bij de nieuwelingen een eerste plaats te veroveren.
[quotetitel=Uitslagen][olist][b]Jeugd categorie 1:[/b][bol]Ruud Junior Nagengast – Beilen[/bol][bol]Danny Turkstra – Beilen[/bol][bol]Loes Brouwer – De Wijk[/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 2:[/b][bol]Leonie Bentveld – Burgum[/bol][bol]Paulien Vrancke – Exloo[/bol][bol]Isa Looienga – Drachten[/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 3:[/b][bol]Bjorn Koster – Roden[/bol][bol]Björn Hommes – Appelscha[/bol][bol]Jasper Huitema – Roden[/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 4:[/b][bol]Carolien de Bruin – Zuidbroek[/bol][bol]Daphne Kreulen – Hooghalen[/bol][bol]Jelle Bouwe Hofstee – Dwingeloo[/bol][/olist][olist][b]Junior-Vrouwen:[/b][bol]Anouk Hof – Gieterveen[/bol][bol]Aafke Soet – Heerenveen[/bol][bol]Paulien Koster – Delfstrahuizen[/bol][/olist][olist][b]Nieuweling-Meisjes:[/b][bol]Arianna Pruisscher – Nieuw Dordrecht[/bol][bol]Maaike Boogaard – Zwaag[/bol][bol]Fleur Nagengast – Beilen[/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 5:[/b][bol]Maike van der Duin – Assen[/bol][bol]Berit Huiting – Rolde[/bol][bol]Luna Zijlstra – Winschoten [/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 6:[/b][bol]Axel van der Tuuk – Assen[/bol][bol]Matthijs Varweg – Hardenberg[/bol][bol]Bodi Del Grosso – Eelde[/bol][/olist][olist][b]Jeugd categorie 7:[/b][bol]Jesper Oost – Hoogeveen[/bol][bol]Adne Koster – Roden[/bol][bol]Huub Deelstra – Hoogeveen[/bol][/olist][olist][b]Nieuwelingen:[/b][bol]Rick de Vries – Wolvega[/bol][bol]Jens Dekker – Fluitenberg[/bol][bol]Patrick Coster – Hasselt[/bol][/olist][/quotetitel]