OOSTSTELLINGWERF – Toezichthoudende partijen, waaronder de politie en Staatsbosbeheer, hebben vrijdag 2 mei een controle gehouden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Resultaat
De controles zijn gericht op bescherming van de natuur en behoud van recreatiemogelijkheden. In een eerder bericht (http://www.politie.nl/nieuws/2014/april/10/01-extra-groene-controles-in-drentse-en-friese-natuurgebieden.html) zijn de controles aangekondigd. Tijdens deze controle zijn 6 bekeuringen uitgeschreven en 5 waarschuwingen gegeven. De meeste bekeuringen zijn gegeven voor het niet aan de lijn hebben van de hond en met de hond wandelen waar dat niet is toegestaan.

Toezichtkring
Een toezichtkring natuurhandhaving is een door de politie gecoördineerd samenwerkingsverband van mensen met al dan niet opsporingsbevoegdheid van diverse opsporingsdiensten en milieu- en natuurbeschermingsorganisaties. Ze houden toezicht op de naleving van groene wetten. Naast de politie gaat het om Staatsbosbeheer, FUMO, provincie Drenthe, Natuurmomenten en It Fryske Gea.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland. Het beslaat ongeveer 6.000 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. In 2000 werd het gebied aangewezen als Nationaal Park.