DONKERBROEK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de A7, een 23-jarige man Erica aangehouden op verdenking van poging diefstal brandstof en voor poging zware mishandeling/doodslag en diefstal van een auto. De aangever, een 63-jarige inwoner uit Donkerbroek, werd om 01.30 uur wakker door lawaai. Hij zag dat de verdachte bij zijn vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Leidijk, bezig was om brandstof te stelen.

Hij waarschuwde direct via 1-1-2 de politie rende naar beneden. Toen de verdachte de 63-jarige man in de gaten kreeg stapte hij in zijn auto en reed snel weg. Ook de aangever stapte in zijn auto en volgde de verdachte. Tijdens de achtervolging werd hij met zijn auto door de vluchtende automobilist een paar keer van de weg gedrukt waarbij er schade aan de auto ontstond. Op een parkeerplaats in Waskemeer had het slachtoffer de verdachte bijna te pakken. Nadat deze een paar op het slachtoffer had ingereden, waarbij hij niet gewond raakte omdat hij tijdig kon wegspringen, wist deze opnieuw te ontkomen. Doordat het 63-jarige slachtoffer de verdachte bleef volgen en de juiste locaties kon doorgeven wisten de agenten de verdachte aan te houden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Uit onderzoek bleek, dat de auto waarin de verdachte reed eerder die dag was gestolen. De slachtoffers deden aangifte.