OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdag 21 augustus in een woning aan de Pasveer in Oosterwolde een hennepkwekerij opgerold. De bewoner, een prominent lid van motorclub No Surrender, is aangehouden.

De politie beschikte over anonieme informatie dat er in het pand mogelijke een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Vooronderzoek van de politie versterkte die vermoedens. In de woning werd op de zolderverdieping een kwekerij met ongeveer 100 planten aangetroffen. Bovendien werd er illegaal stroom afgetapt. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd.

[b]Motor in beslag genomen[/b]
In de woning zijn aanwijzingen gevonden voor eerdere oogsten. Op de motor van de verdachte is beslag gelegd. Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om er financieel beter van te worden. Door dit crimineel verkregen vermogen af te pakken, maakt de overheid duidelijk dat misdaad niet loont. In de woning werd bovendien een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk, munitie en een harpoen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.