ASSEN – De politie heeft een 52-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van mishandeling van een 74-jarige inwoner van Assen. Door de mishandeling liep het slachtoffer onder andere een gebroken oogkas op.

Het slachtoffer liet op 5 augustus zijn hond uit. Op het grasveldje aan de Dunningestraat in zijn woonplaats sprong een hond op zijn hond. Toen hij daarover een opmerking maakte richting de eigenaar werd de 74-jarige man vermoedelijk geslagen. Hij viel en liep onder andere een gebroken oogkas op. Het slachtoffer deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Daarbij werd gesproken met slachtoffer en met diverse getuigen. Uiteindelijk resulteerde dat donderdag in de aanhouding van een 52-jarige inwoner van Appelscha. De vriendin van de verdachte werd als getuige gehoord. Na verhoor mocht de 52-jarige het politiebureau met een dagvaarding verlaten. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.