FOCHTELOO – De brand die woedde in het Fochteloërveen tussen Fochteloo en Veenhuizen is onder controle. Omstreeks 19.30 uur werd door de brandweer gemeld dat de brand uit was.

De brand werd vrijdagmiddag omstreeks 14.35 uur ontdekt door voorbijganger en verwoestte naar schatting 100 hectare natuur. Voor de brandweer was het door de moerasachtige ondergrond moeilijk om de brand te bestrijden. Men moest te voet met vuurzwepen en water het gebied in om het vuur tot stoppen te dwingen.

In het gebied woedde vier brandhaarden wat volgens de eigenaar van het gebied, de vereniging Natuurmonumenten, kan wijzen op brandstichting.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe meldt dat er in totaal vijf korpsen met 10 brandweerwagens zijn ingezet op de brand te bestrijden. Ook kreeg de brandweer hulp van een politiehelikopter die vanuit de lucht de situatie in de gaten hield.

In 2011 woedde er in hetzelfde natuurgebied ook een grote brand. Er ging toen een zelfde stuk natuur verloren.

Via twitter vraagt wijkagent Rene de Waal getuigen van de brand zich te melden bij de politie op 0900-8844.