HAULERWIJK – Op dinsdagochtend 14 juli werden drie jongens, 15, 16 en 17 jaar, uit Haulerwijk aangehouden. Ze worden er van verdacht afgelopen weekend drie personen te hebben mishandeld en vernielingen te hebben gepleegd.

Een 14-jarige inwoonster van Haulerwijk liep zaterdagnacht tussen 02.30 uur en 03.30 uur samen met haar vriend op de kruising Laweijstraat met de Leeksterweg. Daar werden zij belaagd door een grote groep jongeren. Het meisje werd door enkelen uit de groep beledigd. Toen haar vriend daar iets van zei, werd hij door de groep ernstig mishandeld. De jongen en meisje wisten te vluchten. Enkele jongens uit de groep wisten het vluchtende tweetal te pakken waarna het meisje in haar buik werd geschopt en geslagen. Zij verloor haar bewustzijn. Ook de vriend van het meisje werd weer door de groep mishandeld.

[b]Mishandelingen en vernieling[/b]
Bij huis aangekomen, achtervolgd door de groep, werden de ouders van het 14-jarige meisje wakker van het lawaai. Toen de vader zag dat zijn dochter door de groep werd mishandeld schoot hij haar te hulp. Hij kreeg vervolgens ook klappen. De drie wisten de woning binnen te vluchten waarna het huis met stenen werd bekogeld. Daarnaast werd er een op de oprit geparkeerde auto vernield. De 14-jarige, haar vriend en haar vader moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Het gehele gezin kreeg slachtofferhulp aangeboden.

[b]Onderzoek[/b]
Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Ook zoekt zij getuigen die de mishandelingen en de vernielingen hebben gezien. Of misschien heeft u andere informatie voor de politie over deze zaak die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan gratis contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Of bel met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.