DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 50-jarige automobilist uit Waskemeer aangehouden na het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder was met zijn auto bovenop een rotonde aan het Ureterpvallaat terechtgekomen. Hij had daarbij een boom geraakt.

Al snel werd duidelijk dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. Daarnaast werd duidelijk dat de auto van de man sinds mei 2012 niet meer was gekeurd. Het voertuig was tevens geschorst. Er mocht dus niet mee worden gereden, omdat er geen wegenbelasting wordt betaald en omdat de auto niet is verzekerd. Agenten hielden de 50-jarige man dan ook aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder blies tijdens een ademanalyse 885 ug/l. Reden om zijn rijbewijs in te vorderen. De automobilist werd voor nader onderzoek ingesloten.