Oosterwolde – Een voorbijganger heeft woensdagmorgen in Oosterwolde een straatrover weten te overmeesteren. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Oosterwolde, had luttele momenten ervoor geprobeerd met geweld op de Stationsstraat een 65-jarige inwoonster van Appelscha van haar tas te beroven.

Het slachtoffer stond voor een winkel en werd in eerste instantie op haar schouder geklopt. Een onbekende begon vervolgens aan haar tas te trekken. De vrouw viel hard op de grond, hield haar tas vast waarna de onbekende haar schopte. Doordat een aantal mensen aan kwam lopen, ging hij er vandoor. De naar later bleek 19-jarige Oosterwoldenaar werd een eind verderop overmeesterd door een voetganger. Hij werd aan de politie overgedragen. Het slachtoffer hield vermoedelijk kneuzingen aan de beroving over. De 19-jarige is ingesloten.