OOSTERWOLDE – Maandagmorgen omstreeks 10:15 uur werd de politie gealarmeerd voor een ongeval op de Nanningaweg in Oosterwolde. Eenmaal ter plaatse bleek een vrachtwagencombinatie met daarin koeien te zijn geschaard. De chauffeur heeft met enkele omstanders geprobeerd de koeien uit de aanhanger te halen omdat de aanhanger dreigde te kantelen en hierbij in de Opsterlandse Compagnonsvaart zou belanden. Tijdens deze actie zijn 4 koeien het water in gesprongen waarop ook de brandweer van Oosterwolde werd gealarmeerd om assistentie te verlenen. De brandweer heeft samen met een boer de koeien met behulp van een kraan uit het water gehaald. De koeien werden tijdelijk in een nabijgelegen weiland gezet zodat bergingsbedrijf Broekhuizen de combinatie kon bergen.

9129

9130

9131

9132

9133

9134

9135

9136