30 november 2021

Hulpdiensten zoeken naar voertuig in de Beilervaart bij Hoogersmilde, voertuig door duikers aangetroffen

HOOGERSMILDE – Zondagmiddag omstreeks 15:55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Beilervaart in Hoogersmilde. Ter plaatse hadden agenten bandensporen, een omvergereden verkeersbord en brokstukken van een voertuig in de berm en in het water zien liggen. De ter plaatse gekomen duikers van brandweer Assen en Groningen hebben een zoekslag gemaakt in de Beilervaart. Al snel werd er een voertuig gelokaliseerd en werd dit voertuig met behulp van het hulpverleningsvoertuig van brandweer Oosterwolde met de kraan uit het water gehaald. In het voertuig werd door de hulpdiensten niemand aangetroffen. De brandweer van Assen heeft met een boot met behulp van sonarapparatuur verder gezocht naar eventuele slachtoffers, er werd niemand meer aangetroffen in het water. De traumahelikopter alsmede drie ambulances stonden stand-by voor eventuele aanwezige slachtoffers. De politiehelikopter heeft assistentie verleent bij het lokaliseren van het voertuig en het afspeuren van de omgeving. Het is nog niet duidelijk of de auto als gevolg van een ongeluk in het water is beland of daar is gedumpt. de politie meld op sociale media dat zij op zoek zijn naar de bestuurder. Ook vragen zij of mensen die meer weten zich te melden.