HOORSTERZWAAG – Zaterdagavond omstreeks 22:25 uur werd de brandweer van Jubbega en Oldeberkoop gealarmeerd voor een woningbrand aan de Bij de Leijwei in Hoornsterzwaag. Omdat de brand reeds uitslaand was werd er door de meldkamer Noord-Nederland opgeschaald naar het sein middel brand en niet veel later naar grote brand waarop ook de brandweerkorpsen van Drachten, Gorredijk, Nieuwehorne en een ambulance werden gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste brandweereenheden werd duidelijk dat de schuur door de felle uitslaande brand niet meer te redden was. De brandweer heeft na de waterwinning te hebben opgebouwd de brand kunnen blussen en uitbreiding naar de nabijgelegen woning met rietenkap weten te voorkomen. Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond, wel is er asbest vrijgekomen bij de brand. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De Bij de Leijwei was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.