WIJNJEWOUDE – Dinsdagavond omstreeks 21:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de N381 ter hoogte van Wijnjewoude. Eenmaal ter plaatse bleek een personenauto door een nog onbekende oorzaak van de weg te zijn geraakt. Het voertuig met daarin twee inzittenden kwam vervolgens op de kop tot stilstand. Een van de inzittenden, een 24 jarige man uit Assen raakte hierbij zwaargewond en is na stabilisatie met spoed overgebracht naar het UMC in Groningen. De politie laat weten dat de bestuurder, een 22 jarige man uit Groningen is aangehouden voor het rijden onder invloed en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De N381 was vanaf Wijnjewoude in de richting van Drachten geruime tijd afgesloten voor sporenonderzoek. Bergingsbedrijf Tolman kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.