APPELSCHA – Vrijdagochtend omstreeks 08:45 uur zij twee inbrekers betrapt toen zij probeerden in te breken in een pand aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha. Een van de inbrekers is te voet gevlucht, de andere inbreker heeft een Ford Transit Connect rood van kleur gestolen en is er vervolgens vandoor gegaan in onbekende richting. De politie heeft meteen groots opgeschaald en het gebied rondom de woning afgezet. Bij de zoekactie werd gebruik gemaakt van de politie helikopter en hondengeleiders.

Na enkele minuten zoeken werd de politie door een vrouw op de Drentseweg geattendeerd dat er een persoon op een erf aanwezig zou zijn. De politie en twee burgers hebben vervolgens de man aangetroffen in een paardentrailer en vervolgens aangehouden.

Bij de woning waar zou zijn ingebroken heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht. Ook heeft de politie een voertuig meegenomen voor onderzoek, of dit de vluchtauto was is niet bekend. De tweede verdachte is later op de dag aangehouden in Hoogeveen.