Twee mannen aangehouden na bedreiging, mishandeling en gijzeling

APPELSCHA – De politie heeft twee inwoners van Appelscha van 21 en 31 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging, mishandeling en gijzeling.

Een 20-jarige inwoner van Appelscha had zaterdagavond een afspraak gemaakt met zijn 21-jarige dorpsgenoot. In Oosterwolde zouden ze het één en ander uitspreken. Toen de 20-jarige met zijn auto arriveerde op de afgesproken plek was daar niet zijn 21-jarige dorpsgenoot. Wel stond daar de 31-jarige man. Die bedreigde het slachtoffer ernstig. In de auto van het slachtoffer reden de twee vervolgens naar Appelscha om daar de 20-jarige op te halen. Vervolgens mishandelden beide mannen de 20-jarige. Na de mishandeling mocht hij van de twee weer gaan. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie. Agenten spraken met de man en hij deed aangifte. Na onderzoek kon als eerste de 31-jarige verdachte worden aangehouden. Later die nacht volgde nog de aanhouding van 21-jarige. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De reden van de bedreiging, mishandeling en gijzeling is nog niet duidelijk. Nader onderzoek gaat dan ook plaatsvinden.