18 jarige jongen aangehouden na brandstichting in woning aan de Grietmanslaan in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Dinsdagavond omstreeks 21:50 uur werden de brandweer van Oosterwolde en Drachten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Grietmanslaan in Oosterwolde. Eenmaal ter plaatse was er sprake van forse rookontwikkeling en had de politie reeds een 18 jarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting. De brandweer heeft de woning betreden en de vuurhaard op de zolder geblust. De aangrenzende woningen werden tijdens de brand ontruimt omdat de rook zich verspreide door de zes aangrenzende woningen. De bewoners van vijf woningen konden later op de avond terug naar hun woning nadat de brandweer de woningen had geventileerd. Voor één familie word onderdak geregeld omdat de woning onbewoonbaar is. Stichting Salvage zal de bewoners bij staan in verband met rook en waterschade.

Foto’s: R Koene © Compactmedia.nl / 112inhetnieuws.nl