Rijbewijs inwoner Oosterwolde ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagochtend op de N351 tussen Oosterwolde en Wolvega het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige inwoner van Oosterwolde. Na aanleiding van meerdere klachten over het rijgedrag van een bepaald type auto op de N351 tussen Oosterwolde en Wolvega werd er door de politie onopvallend gesurveilleerd. De klachten bleken niet onterecht. De bedoelde auto werd op dit traject gezien terwijl deze 140 km/u reed waar max. 100 km/u is toegestaan. Vervolgens werden er in verschillende snelheidsregimes snelheidsovertredingen vastgesteld, werd er meerdere malen te weinig afstand gehouden op voorliggers en werd er meerdere keren gevaarlijk ingehaald, soms erg krap voor tegenliggers langs.

Na staandehouding werd het rijbewijs van de 48-jarige bestuurder uit Oosterwolde op grond van artikel 5 (gevaar of hinder veroorzaken) ingevorderd. Ook werd hij aangemeld voor de Educatieve Maatregel gedrag.