Twee gewonden na felle brand in zorginstelling in Appelscha

APPELSCHA – Zondagmiddag omstreeks 17:30 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een woningbrand bij zorginstelling De Zeuvenakkers in Appelscha. Kort na de eerste melding schaalde de meldkamer in Drachten meteen op naar middelbrand en Grip 1 omdat het een zorginstelling betrof. De brandweer van Oosterwolde en diverse ambulances kwamen ter plaatse omdat er sprake was van een uitslaande brand met meerdere slachtoffers. De brandweer van Appelscha had de brand door middel van een binnenaanval snel onder controle. Het aanwezige bhv team hebben de aanwezige cliënten snel kunnen ontruimen uit het gebouw, wel raakte bij de ontruiming één medewerker en één cliënt gewond. Het mobiel medisch team die eveneens ter plaatse kwamen heeft met het aanwezige ambulance personeel de gewonden behandeld aan hun verwondingen. De slachtoffers werden na stabilisatie overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de omgeving waaronder één onder begeleiding van een arts. De woning liep door de brand forse rook en waterschade op. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.