Geen asbest vrijgekomen bij brand, wel roetdeeltjes

OOSTERWOLDE – Bij de brand aan de Zoltstede die in de nacht van zaterdag op zondag een bedrijfsloods in as legde is zondag aan het eind van de ochtend het sein brandmeester gegeven. De brandweer zal nog de gehele zondag bezig zijn met nablussen. De gemeente Ooststellingwerf heeft middels een brief omwonenden ge├»nformeerd over de brand.

Bij de brand is geen asbest vrij gekomen. Wel zijn er op plekken in de naastgelegen woonwijk roetdeeltjes neer gekomen. De gehele dag kan men nog overlast hebben van rook welke bij het nablussen vrij kan komen.

Bewoners die vragen hebben naar aanleiding van de brand en de brief kunnen contact opnemen met de gemeente via 140516, dit informatienummer blijft toe 15.00 uur actief. Morgenochtend is de gemeente Ooststellingwerf weer vanaf 8.30 uur bereikbaar. Bedrijven die schade hebben kunnen contact opnemen met hun eigen verzekeraar.

De brief is hier te lezen: Brief Omwonenden