31 januari 2023

Heerenveen: aanhouding voor financi?le fraude

Een zestal personen, afkomstig uit de omgeving van Oosterwolde en de provincie Drenthe, heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat een 56-jarige man, afkomstig uit de gemeente Ooststellingwerf, zich aan hen had gepresenteerd als ervaren en deskundig belegger en dat hij daarmee zeer goede resultaten boekte. De man was niet in bezit van een vergunning van de Nederlandse Bank om op te treden als effectenhandelaar. In totaal legden de zes aangevers bij de verdachte een bedrag in van 778.230 euro. Na verloop van tijd bleek dat de man dit ingelegde geld door een negatief beleggingsklimaat was verloren bij het doen van aandelentransacties.
Tevens bleek uit het door financiele recherche van de politie Frysl?n ingestelde onderzoek dat de man niet alle ingelegde geld had gebruikt voor het doen van aandelentransacties, maar dat hij een bedrag groot 131.950 euro, niet had belegd maar dit ten eigen bate had aangewend.
Ook van dit bedrag is niets meer over. Het geld is opgegaan aan het kopen van luxe goederen. Op de woning en roerende goederen van de verdachte werd beslag gelegd. De man is afgelopen maandag op verzoek van de Heerenveense politie aangehouden in het Brabantse Oosterhout. De man is na enkele dagen verhoord te zijn weer op vrije voeten gesteld.

About Post Author

Geef een antwoord