De politie heeft zondag van 14.00 uur tot 22.00 uur in de gemeenten West- en Ooststellingwerf diverse verkeerscontroles gehouden. Zo werd een motorrijder bekeurd omdat hij niet een goedgekeurde helm droeg.
Twee automobilisten kregen een proces-verbaal en een rijverbod omdat ze onder invloed van alcohol verkeerden.

Op verschillende locaties werd met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Zeventien bestuurders, zowel automobilisten als motorrijders, kregen een bekeuring omdat ze sneller reden dan de toegestane snelheid.

Drie motorrijders, een 44-jarige inwoner van Zuidlaren, een 26-jarige inwoner van Groningen en een 32-jarige inwoner van Steggerda, maakten het wel heel erg bont. De 44-jarige kreeg een stopteken toen hij met 134 kilometer per uur over de Weperpolder in Oosterwolde reed.

De twee andere motorrijders trokken de aandacht van een agent op een onopvallende politiemotor. Het duo reed met hoge snelheid in Echtenerbrug in de richting van Delfstrahuizen. Tijdens de achtervolging werden snelheden van 200 kilometer per uur bereikt. Ter hoogte van Rotsterhaule kon de 32-jarige aan de kant worden gezet. Hij had met een gemiddelde snelheid van 166 kilometer per uur gereden. De 26-jarige motorrijder kon op de Polderweg in Haule aan de kant worden gezet. Hij had met een gemiddelde snelhei van 141 kilometer per uur gereden. Van alle drie motorrijders werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Tenslotte werd er nog op de Nieuweweg in Noordwolde van 15.00 uur tot 18.00 uur op snelheid gecontroleerd. Hier passeerden 722 bestuurders de radarcontrole, waarvan er 147 sneller reden dan de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle was 137 kilometer per uur.