OOSTERWOLDE – Een 22-jarige vrouw uit Oosterwolde keek raar op, toen ze haar in beslag genomen spullen kwam ophalen van het politiebureau in Heerenveen. Begin juni verrichtte de politie, die haar verdacht van drugsbezit, een huiszoeking. De telefoons en cocaïne die in beslag werden genomen, kon ze een week later gewoon van het politiebureau in Heerenveen komen halen.

“Ik had eerst niet door dat ze de vier gram cocaïne ook teruggaven. Toen ik thuis mijn spullen ging uitpakken, zag ik het”, aldus de vrouw. “Ik vind het ronduit schandalig van de politie. Zo zorgen ze ervoor dat ik opnieuw schuldig ben.”

Gelukkig voor de vrouw regelde haar advocaat dat ze niet opnieuw schuldig kon worden bevonden aan het bezit van harddrugs. “Ik moet het nu maandag komen terugbrengen.” Haar advocaat begrijpt dat het een menselijke fout is. “Maar het is wel een fout van jewelste.”