OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagavond in de Weperpolder een 32-jarige en een 45-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. Surveillerende agenten zagen dat de mannen in de struiken bezig waren met het voeden van zestien wietplanten. Hierop werd het duo aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de verdachten trof de politie een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aan. De wietplanten en de harddrugs werden in beslag genomen en vernietigd. Na verhoor mochten de mannen het politiebureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee dagen eerder werden twintig hennepplanten in beslag genomen bij een woning aan de Drentseweg in Appelscha. De politie kwam deze planten op het spoor, nadat eerder die dag een 45-jarige bestuurder uit Appelscha op het Moleneind in Drachten was aangehouden. Hij was bezig met een verhuizing. In het bestelbusje trof de politie vijf wietplanten aan. Ook die zijn in beslag genomen. Bij het vervolgonderzoek bij de woning in Appelscha is de 63-jarige bewoner gehoord.