Middelbrand in veestallen

SMILDE – Op dinsdagavond was er aan de Evert Hendriksstraat te Smilde In eerste instantie werd er een stalbrand gemeld bij een naastgelegen nertsenfokkerij. Ter plaatse bleek het te gaan om meerdere leegstaande schuren van een kalvermesterei.

De circa 450 mestkalveren die normaal gesproken daar verbleven waren eerder deze week al verhuisd voor de slacht. Het korps van Smilde is even na 22:00 uur gealarmeerd, omdat het hierbij ging om meerdere schuren en de brand uitslaand was, is er besloten op te schalen naar Middelbrand. Hierdoor werden de korpsen van omliggende dorpen zoals Assen en Appelscha ook gealarmeerd.

Rond half twaalf werd er door de brandweer het sein brandmeester gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond, wel zijn er door de brand vier schuren verloren gegaan. Omdat de schuren bedekt waren met asbest golfplaten is er in de omgeving van het bedrijf asbestdeeltjes vrijgekomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Hierna wordt er een onderzoek ingesteld.

Geef een antwoord