Politie houdt na achtervolging winkeldief aan

WOLVEGA – De politie heeft donderdagmiddag in de Sickingastraat een 22-jarige inwoner van Wolvega aangehouden. De man had eerder die middag in een winkel aan de Van der Sandeplein geprobeerd bier te stelen toen hij door een winkelmedewerker op zijn daad werd betrapt. Vervolgens probeerde hij er vandoor te gaan. De medewerker aarzelde geen moment en pakte hem bij zijn jas vast. Doordat hij deze snel uit wist te trekken, kon de verdachte toch ontkomen. In zijn jas trof de politie de adresgegevens van de man aan, waarna zij hem thuis met een bezoek vereerden. Toen de agenten bij de woning aanbelden, verscheen de man op het balkon. De agenten maakten de man duidelijk dat hij werd aangehouden voor winkeldiefstal. De 22-jarige bedacht zich geen moment en sprong van het balkon af en rende vervolgens weg. Op het Sickingaplein werd de verdachte, na diverse valpartijen door de gladheid, aangehouden. De man werd voor verhoor ingesloten. Een 49-jarige inwoner van Steggerda deed aangifte.

About Post Author

Geef een reactie