Oosterwoldenaren aangehouden voor diverse misdrijven

GRONINGEN – De politie heeft zaterdagnacht op de A7 bij Hoogkerk twee inwoners van Oosterwolde aangehouden. De 24-jarige automobilist was onder invloed van alcohol. Hij had ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De auto met daarin de twee Friezen werd gecontroleerd vanwege een incident dat zich eerder had voorgedaan in de Nieuwstad.
De 24-jarige automobilist en zijn 30-jarige kameraad waren eerder die nacht door de Nieuwstad gereden en hadden zich daar voorgedaan als politieagenten. Ze hadden daar een 22-jarige inwoner van Hoogezand gevraagd om zijn rijbewijs te tonen. Na de zogenaamde controle gingen de Friezen er vandoor in hun auto. Toen het tweetal iets later door de Haddingestraat reed, zag de gedupeerde de nepagenten rijden. De Frieze bestuurder zou vervolgens hebben ingereden op de Hoogezandster. Dit werd waargenomen door een getuige. De twee mannen uit Oosterwolde zijn ingesloten voor verhoor. In de loop van zondag zal het tweetal worden verhoord.

Geef een antwoord