Vijf verdachten aangehouden in mishandeling en diefstal

APPELSCHA – De politie heeft vijf verdachten van 16, 17, 20, 22 en 28 jaar allen inwoners van Appelscha als verdachte aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een 21-jarige inwoner van Appelscha werd in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april in Appelscha op de Vaart Zuidzijde en Bruggelaan door een groep jongeren mishandeld. De man was uitgeweest en fietste na 03.00 uur met een vriend vanuit Oosterwolde naar het AZC in Appelscha. Op dat moment verliet een groep jongeren een café aan de Bruggelaan. Twee jongens versperden de fietser de weg. Zonder aanleiding kreeg hij een klap op het hoofd en later werd hij nog geschopt. Zijn fiets werd afgepakt en meegenomen. Doordat hij viel en schoppen en klappen kreeg liep hij verwondingen op aan knie, elleboog en ribben. In het tumult verloor de man zijn jas met ondermeer portemonnee, ID-kaart en telefoon. Naar aanleiding van een anonieme melding en verhoor van getuigen konden de vijf verdachten worden gehoord. Tegen alle vijf verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Geef een antwoord